Rinos B.V. is een internationaal opererende onderneming gespecialiseerd in de productie en verkoop van hoogwaardige entreeproducten, waaronder kokosmatten, schoonloopmatten en entreetapijt. De matten van ons vind je onder andere terug bij de entree van universiteiten, kantoren, theaters, ziekenhuizen, airports en winkels.

Bij ons familiebedrijf dat gevestigd is in Genemuiden, werken circa 65 medewerkers in de productie, verkoop en ondersteunende diensten. Rinos heeft een wereldwijd netwerk van verkoop en distributie. Export vindt plaats naar meer dan 30 landen.

In verband met de groei van de organisatie zoeken wij een

PRODUCTDESIGNER (24-40 uur)
esthetisch – creatief – gestructureerd

Functieomschrijving
product-applicatie-VictoriaIn deze nieuwe en afwisselende rol ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe en bestaande matten in verschillende kleuren, maten en materialen voor o.a. de projectinrichting, scholen, ziekenhuizen en bedrijfspanden. De matten van Rinos liggen vaak bij de entree van een gebouw en zijn daarmee van grote invloed op de uitstraling van een entree. Je richt je met name op de esthetische, creatieve kant zoals het ontwerp, patronen, kleur, stijl, trends en materialen. Je werkt intensief samen met een collega (R&D manager) die zich ook richt op de ontwikkeling van de backings van de matten. Dit heeft een meer chemisch karakter.

Op basis van informatie die je ontvangen van jouw collega’s van marketing maak je de vertaalslag naar nieuw ontwerpen. Regelmatig ben je ‘in het veld’ te vinden; je bezoekt klanten en beurzen om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Tevens bezoek je regelmatig garenleveranciers om nieuwe garens te bekijken en ideeën op te doen. Ook heb je contact met architecten en vloerenleggers die wensen en ideeën hebben. Op basis van al deze informatie trek je conclusies en doe je onderbouwde voorstellen om het assortiment nog beter aan te laten sluiten op de markt. Onderwerpen waar je tevens mee te maken hebt zijn verwerkingstechnieken, bio-based materialen, duurzaamheid en toepassingsmogelijkheden.

 

Je komt met goede, inhoudelijk onderbouwde voorstellen waarover je spart met de salesmanager, R&D manager en marketingmanager. Wanneer e.e.a. is afgestemd, schrijf je een plan voorzien van productspecificaties en een planning op basis waarvan tests worden gedaan die in de fabriek door de manager R&D worden gecoördineerd. Je beoordeelt uiteraard wel zelf het eindresultaat en besluit samen met jouw collega’s of het product daadwerkelijk de markt op gaat. Factoren als kosten en maakbaarheid spelen hierbij ook een rol. De ontwikkeling, het testen en de resultaten verwerk je in rapportages voor het management.

Daarnaast zorg je voor een gestructureerd ontwikkelproces en bewaak je deze bij de afhandeling van nieuwe producten.

 Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van textiel, mode, interieur of kunst en een aantal jaren ervaring met product development. Je hebt gevoel bij het ambacht van de mattenproductie en het product zelf.

Deze rol is zowel fulltime als parttime in te vullen, maar voor minimaal 24 uur per week.

 Persoonskenmerken

Je houdt ervan om producten te ontwerpen volgens de laatste mode en trends. Je kunt goed projectmatig en gestructureerd werken waardoor jouw werk een ‘kop en een staart heeft’ en producten ook daadwerkelijk de markt op gaan. Je hebt creatieve, innovatieve en originele ideeën. Je kunt zelf schetsen maken, hebt uitgebreide kennis van garens en materialen en bent altijd op de hoogte van de allerlaatste trends. Je bent een analytische sterke professional die uit zeer uiteenlopende informatiebronnen de juiste conclusies weet te trekken. Anderzijds ben je ook voldoende technisch onderlegd om de gevolgen van jouw ontwerpen voor de productie te kunnen begrijpen.

Je werkt gestructureerd, projectmatig en kunt meerdere ‘ballen tegelijk in de lucht houden’. In communicatie met anderen, zowel binnen als buiten de organisatie, ben je samenwerkingsgericht en kun je snel schakelen tussen verschillende gesprekspartners.

Interesse

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen, tel. 038-4528833.