Het Griftland College te Soest is een moderne middelbare school met 1500 leerlingen. Die komen allemaal dagelijks het gebouw binnen door één hoofdingang. Zonder afdoende maatregelen ziet dat er al snel slordig en vies uit.

“Onderzoek laat zien dat als een organisatie eenmaal een bepaald imago heeft, dit moeilijk is te veranderen”, aldus interieurarchitect Erik van Groeningen van Interiorinput. “De kwaliteitsindruk van de entree geeft bezoekers informatie over de kwaliteit van wat er binnenin gaande is”. Visuele kwaliteit èn een hoge vuilabsorptie waren daarom de eerste overwegingen bij de keuze voor een entreemat. Immers hoe meer vuil en vocht wordt tegengehouden bij de deur, des te minder inspanning hoeft er geleverd te worden om de rest van het gebouw schoon te houden.

Daarnaast spelen ook in toenemende mate milieuaspecten een rol bij de keuze voor interieurproducten. In overleg met Rinos koos het Griftland voor de toepassing van de Sahara Wave schoonloopmat met een s-FLX backing en geregenereerd polyamide garen. De tapijtrug van dit product wordt gemaakt van polyurethaan in plaats van PVC. Hierdoor zijn er geen weekmakers meer nodig in de grondstoffen en is er cradle-to-grave minder energieverbruik en CO2-uitstoot. Het tapijt is aan de bovenkant gemaakt van nylon dat wordt teruggewonnen uit o.a. oude visnetten die worden opgevist uit zee.

Dit pakt in de praktijk goed uit. “Ik ben heel blij met de keuze voor dit product”, zegt Isabella Costermans, hoofd facilitaire dienst van de school. ”Het ziet er na veelvuldig gebruik nog steeds goed uit, heeft een professionele uitstraling en het neemt het vocht goed op, waardoor er geen uitglij-incidenten meer hebben plaatsgevonden op de vloer achter de schoonloopmat”.

Meer weten over dit product? Kijk hier naar de omschrijving en specificaties