Gespecialiseerde fabrikant van schoonlooptapijt en kokosmatten

Matten met HydroTX™ nemen tot 3x zoveel vocht op

thumbnail

Als het buiten flink regent en er komen veel mensen binnen, worden op de vloer achter de entreemat tóch vaak natte voetstappen zichtbaar. Harde of elastische vloeren kunnen hierdoor glad en gevaarlijk worden. Bovendien ziet het er onverzorgd en vies uit.

HydroTX™ voor een schonere vloer

Daarom introduceert Rinos nu HydroTX. Deze textiele technologie zorgt er voor dat de entreemat tot drie maal zoveel vocht in de eerste paar stappen opneemt van schoenzolen, in vergelijking tot conventionele matten. Dat is vooral handig omdat er in het interieur meestal geen ruimte is voor een loper van zes meter of meer.

Geschikt voor projectgebruik

Met HydroTX™ is het mogelijk om entreevloerbedekking te maken die geschikt is voor zwaar projectgebruik (klasse 33) en die voldoet aan de strenge brandveiligheidseisen (Cfl-s1 of Bfl-s1) voor projectvloeren.

Onderbouwd door onderzoek

Voor de oplossing van het stempelprobleem werkte Rinos samen met Hogeschool Saxion. Onderzoekers gingen helemaal terug naar de basis om een doorbraak in vochtabsorptie te realiseren. Uit testen bleek dat honderd personen na een regenbui een liter water naar binnen lopen. Dat moet in een paar stappen worden opgenomen, terwijl vrijwel niemand zijn voeten veegt. Dat is gelukt door een nieuwe samenstelling van materiaal te ontwikkelen. Zie voor meer informatie www.hydrotx.eu.

Branded feature

Rinos biedt HydroTX™ als branded feature aan groothandels en distributeurs aan die HydroTX producten van Rinos onder eigen distributiemerk willen uitbrengen. Dat maakt het makkelijker om een schone vloer te verkopen in plaats van een entreemat. Neem contact met ons op om deze mogelijkheid te bespreken: info@hydrotx.eu.

Nieuwsgierig naar al onze producten? Bel +31 38 385 35 00