Rinos heeft recent het ISO 14001:2015 certificaat behaald. Dit is wereldwijd het meest gebruikte systeem voor milieumanagement. Hiermee is een continue en gestructureerde aanpak van milieuproblematiek in het bedrijf geborgd. Werken volgens deze systematiek betekent dat er procedures zijn om milieuaspecten te identificeren, doelen op te stellen en een verbeterprogramma uit te voeren. In de vloerenbranche heeft iedereen te maken met stijgende maatschappelijke verwachtingen ten aanzien van duurzaamheid. Voor sommige vloerenbedrijven is duurzaamheid een hoofdthema, terwijl het voor anderen slechts een klein radertje is in de zakelijke machine. Maar voor iedereen in de bevoorradingsketen is het noodzakelijk een bijdrage te leveren om de machine draaiende te houden. Wat vandaag nog acceptabel is, voldoet morgen niet meer. Daarom vindt Rinos het belangrijk om continu verbeteringen te zoeken en te realiseren.

 

Zo is Rinos bezig machinelijnen in de fabriek om te bouwen om energie te besparen. Met deze ombouw worden ze ook geschikt voor het gebruik van lokaal opgewekte, hernieuwbare energie. Op productgebied is de s-FLX backing geïntroduceerd met minder energieverbruik, minder broeikasgasuitstoot en zonder weekmakers. Er zijn producten beschikbaar met gerecycled garen en Rinos doet onderzoek naar biobased materialen voor matten.

Met de ISO 14001 certificering en deze lopende verbeteringen is Rinos een partner in verantwoord ondernemen.

Over Rinos:

Rinos is een Nederlandse fabrikant van entreevloerbedekking. Sinds 1925 produceert Rinos in Genemuiden hoogwaardige en duurzame kokos- en schoonloopmatten voor projectmatige toepassingen. Deze producten worden onder groothandels- en distributeursmerken aangeboden. Voor specificaties: www.rinos.com . Voor contact en distributie: [email protected]  of tel. +31 38 3853500.