Na het verkopen en installeren van entreevloerbedekking wilt u geen gedoe achteraf. Eén van de meest vervelende problemen van entreevloerbedekking is het optreden van krimp of rek na verloop van tijd. De entree is daar gevoeliger voor dan vloeren elders in het gebouw omdat er sprake is van sterke temperatuur- en vochtigheidswisselingen. Het corrigeren van deze problemen is duur in verhouding tot de waarde van het gelegde oppervlak. Volgens de stabiliteitsnorm in EN1307 mag vloerbedekking ongelijmd tot 0,8% krimpen. Zelf houden wij  een testnorm van <0,4% aan. Over een entree van 6 strekkende meter is dit dus maximaal 2,4 cm. Dit wordt voor alle producten door ons getest.

Een goede verlijming van de vloer vermindert het risico op deze problemen nog verder. Maar welke lijm kun je daar nu het beste voor gebruiken?

Wij hebben onderzoek gedaan bij de meest bekende merken in combinatie met onze producten. Met de juiste lijm verbetert de stabiliteit (krimp en rek) in het laboratorium tot onder 0,05%, gemeten volgens EN 1903. Dat is nog maar 3 mm op een doorlooplengte van 6 m. Op grond van controleerbare prestatiemetingen van lijmleveranciers adviseren wij deze combinaties:

 

  PVC-rug
Soort vloer Poreus (cement) Niet-poreus
  Eurocol 646

Uzin KE 66

Eurocol 646

Uzin KR 430

 

  s-FLX rug
Soort vloer Poreus (cement) Niet-poreus
  Eurocol 140

Uzin KE 66

Eurocol 140

Uzin KR 430

 

Om het risico op krimp- en rekproblemen te voorkomen, dient entreevloerbedekking altijd verlijmd te worden als het oppervlak groter is dan 5 m².