Over Rinos

Specialist

Rinos is een fabrikant van schoonlooptapijt en kokos entreematten. Wij leveren onze producten wereldwijd aan groothandels en distributeurs, die deze producten onder hun eigen merk verder verspreiden. Daarnaast leveren wij schoonlooptapijt en componenten aan A-merk tapijtlabels en aan producenten van bedrukte logomatten.

Vrijwel al onze producten zijn geschikt voor projectgebruik, bijvoorbeeld in kantoren, winkels, hotels, musea en ziekenhuizen. Via de distributeurs en woninginrichters worden onze producten ook naar volle tevredenheid gebruikt bij mensen thuis.

 

Service

nr-23-laden-vrachtautoOmdat we een pure specialist zijn, staan kwaliteit, logistieke service en marketing support hoog in het vaandel. Persoonlijke aandacht voor alle klanten vinden wij belangrijk. De standaardartikelen op deze website met PVC backing zijn binnen 5 werkdagen na orderbevestiging¹ met Vrije Vracht (FCA) verkrijgbaar; de overige standaardartikelen (bijvoorbeeld met s-FLX backing) en grotere orders binnen 15 werkdagen. We hebben een staat van dienst van 98% betrouwbaarheid voor bevestigde orders. En we kunnen voldoen aan de meeste speciale verzoeken voor verpakkingen, afmetingen, ruggen enzovoorts, voor bestellingen van 80 m² en meer per kleur.

¹ Tot 250 m² per artikel.

Kokosmatten

NR-7-controle_GOEDHet fabriceren van deurmatten zit in ons DNA. Het familiebedrijf Rinos begon al in 1925 met het maken van kokosmatten in Genemuiden. In de 70er jaren is een octrooi verkregen om een snijvaste PVC rug aan te brengen onder kokosmatten. De 4e generatie van de familie Mulder nam het bedrijf over in 1996. Vandaag de dag produceren we nog steeds alle kokosmatten in Genemuiden. Dankzij de jarenlange ervaring en het vakmanschap van ons personeel, zijn dit volgens onze klanten de beste kokosmatten die verkrijgbaar zijn.

 

Polyamide schoonlooptapijt

NR-10-detail-2-snijmachineGOEDMet de opkomst van kunstmatige vezels en tuft-technologie is Rinos in de 80er jaren  gestart met de productie van schoonlooptapijt van Polyamide. Er is een uitgebreid assortiment beschikbaar waarmee iedere distributeur zich kan onderscheiden. Omdat we als enige de vuilabsorptie van deze producten meten en publiceren, kunt u de prestaties van de producten onderling vergelijken.

 

Duurzaamheid

ERDF logoDuurzaamheid is in toenemende mate belangrijk in de vloerenbranche. Onder de vlag van ons interne programma The Green Path was Rinos in 2011 de eerste schoonlooptapijtfabrikant met een gerecycled Econyl-garen schoonlooptapijt. In 2014 introduceerden wij de milieuvriendelijke s-FLX rug. Wij gaan door met onze R&D inspanningen om duurzame producten te ontwikkelen, met name op het gebied van biobased materialen. Deze materiaal- en procesontwikkelingen worden mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

 

Private label

Rinos beschikt over een ervaren R&D team voor de realisatie van private label producten voor A-merk spelers in de vloerenmarkt. De productcreatie steunt op een planningproces met mijlpalen. Op deze manier wordt gestructureerd en beheerst van klantbehoefte naar eindproduct gewerkt. Het machinepark is geoptimaliseerd naar de specifieke technische behoeften voor de productie van schoonlooptapijt en kokosmatten. Rinos werkt met een up-to-date ERP systeem Microsoft Dynamics en is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

 

Algemene verkoopvoorwaarden

Voor alle offertes en transacties maken wij gebruik van algemene verkoopvoorwaarden. U kunt hier de Rinos Algemene Verkoopvoorwaarden 2017 downloaden.

 

Links

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE VAN HET TAPIJTMUSEUM TE GENEMUIDEN
Als authentiek familiebedrijf van 4 generaties draagt Rinos het tapijtmuseum in Genemuiden een warm hart toe. In dit “levende” museum wordt de boeiende geschiedenis over de productie van vloerbedekking verteld en getoond.